Kritike igraču Manchester Uniteda
0

Guti osudio Rooneyjevu uvredu upućenu Pepeu

Sarajevo-x.com
José María Gutiérrez Hernández
José María Gutiérrez Hernández
Španski igrač José María Gutiérrez Hernández, poznatiji kao Guti, osudio je uvredu koju je engleski reprezentativac Wayne Rooney uputio Portugalcu Pepeu nakon odigranog El Clasica u srijedu. Podsjećamo, Rooney je Pepea nazvao "idiotom".

Guti, dugogodišnji igrač Real Madrida i bivši igrač Besiktasa, smatra da se Rooney ponio licemjerno kada je Pepea nazvao idiotom nakon njegovog poteza na derbiju protiv Reala, kada je kopačkom stao na prste Lionela Messija. Pepe je bio izuzetno nervozan u četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja koju je Barcelona dobila rezultatom 2:1. Guti smatra da bi Rooney trebao paziti šta priča.

Iskusni nogometaš smatra da Rooney nije bio fer kada je osudio Pepea, jer je i igrač Manchester Uniteda dolazio u slične situacije na terenu.

"Rooney je smiješan. Malo je 'svetaca' u nogometu, a ukoliko želite biti jedan od njih, onda morate svima biti primjer. Ljudski je griješiti", izjavio je Guti.

Guti je veliki dio svoje karijere igrao za Real Madrid, a slobodan je igrač otkako je napustio Besiktas u novembru prošle godine.