Nogomet
48

Guizhou blizu opstanka: Salihović asistent, Misimović promašio penal

Piše: E. B.
Salihović i Misimović: Guizhou ne ovisi samo o sebi u posljednjem kolu
Salihović i Misimović: Guizhou ne ovisi samo o sebi u posljednjem kolu
U pretposljednjem kolu kineskog prvenstva Guizhou je u gostima došao do pobjede koja ih ostavlja u utrci za opstanak. Nakon pet vezanih poraza ekipa naših Sejada Salihovića i Zvjezdana Misimovića je slavila na gostovanju kod Shijiazhuanga sa 2:1.

Shijiazhuang je poveo u 28. minuti preko Mulenge, a Salihović se imao priliku upisati u strijelce samo četiri minute poslije, kada je sa svega jednog metra propustio kolosalnu priliku.

Ipak, naš reprezentativac se iskupio u 41. minuti kod izjednačujućeg pogotka Zhanga Chenglina. Korner je sjajno izveo Salihović, a desnom beku Guizhoua nije bilo teško iz peterca zakucati loptu u mrežu.

Misimović je mogao dovesti goste u vodstvo u 72. minuti, no njegov udarac s bijele tačke odbranio je Guan Zhen.

Ipak, deset minuta kasnije krilni napadač Feng Renliang pogađa za 2:1, čime je produžio nadu za opstanak Guizhoua u kineskoj Superligi.

Nažalost po Guizhou, Tijanjin, koji se nalazi u sigurnoj zoni, je također slavio i to nad Beijing Gouanom (4:0), te za opstanak Guizhou treba pobjeda u posljednjem kolu kod kuće nad Changchunom, te da Tijanjin ne savlada Chongqing Lifan u gostima.