Nakon pobjede nad Zvezdom
24

Guardiolu u Beogradu iznenadili fotografijom starom šest godina, pogledajte njegovu reakciju

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Manchester Cityja sinoć su u Beogradu gostovali Crvenoj zvezdi u meču 6. kola Lige prvaka, a pobjedom od 3:2 okončali su dominantan nastup u grupnoj fazi.

Nakon šeste pobjede u šest mečeva, viđena je i zanimljiva scena na konferenciji za medije menadžera Cityja Pepa Guardiole, kojem je jedan novinar pokazao fotografiju Micaha Hamiltona, dvadesetogodišnjaka koji je sinoć na debiju postigao prvijenac u dresu Građana.

Pomenuta fotografija koju je novinar pokazao Guardioli stara je šest godina, a na njoj je upravo španski stručnjak u zagrljaju s Hamiltonom koji je tada kao dječak dohvaćao lopte na jednom meču svog kluba.

Guardiola se, naravno, nije sjećao te fotografije te je bio vidno iznenađen kada je ugledao sebe u društvu tada omalenog Hamiltona.

@tntsports “Wow he grew up huh?” #PepGuardiola looking back at the famous image of him and #MicahHamilton from six years ago 🥹 #UCL #championsleague #MCFC #ManCity #tntsports ♬ original sound - TNT Sports

"Vau, narastao je. Pogledaj ti to. Kakav gol i kakva utakmica. Sretan sam zbog njega", rekao je Guardiola gledajući u fotografiju.

Podsjećamo, Hamilton je sinoć u 19. minuti meča doveo City u prednost na Marakani, a na kraju je prvak Engleske slavio s 3:2.

Građani će rivala u osmini finala saznati nakon žrijeba koji je zakazan za subotu u 12 sati.