Ako se oslobodi mjesto trenera
14

Guardiolin predstavnik: Pep preferira Arsenal

Totalsport
Pep Guardiola s porodicom (Foto: AFP)
Pep Guardiola s porodicom (Foto: AFP)
Eminentni nogometni portal Goal.com ekskluzivno otkriva da su predstavnici španjolskog trenera Pepa Guardiole otkrili da je Arsenal prva opcija bivšeg stratega Barcelone, ukoliko se oslobodi mjesto.

Guardiola se trenutno nalazi na jednogodišnjem odmoru u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije New Yorku, a prema riječima njegovih predstavnika već sada ozbiljno planira svoj povratak na trenersku klupu. Guardiola, prenosi Goal.com, bi prije Uniteda, Cityja i Chelseaja odabrao Arsenal kao klub u kojem bi se vratio svom trenerskom poslu.

S obzirom da je menadžer "topnika" Arsene Wenger pod velikim pritiskom zbog niza slabih rezultata, ali i loše igre, vrlo bi se lako moglo dogoditi da uprava kluba konačno odluči prekinuti saradnju s francuskim strategom, koji je na kormilu ekipe još od oktobra 1996. godine.

"Guardiola u Engleskoj preferira Arsenal i oni tamo to znaju", rekao je neimenovani Guardiolin predstavnik.

"Pep ne želi u Chelsea. Brine ga manjak stabilnosti u tome klubu. Osim toga, ima sjajan odnos s Wengerom još iz vremena kada je tek započeo svoju trenersku karijeru", kaže "doušnik".

Wengerov ugovor s londonskim klubom istječe u ljeto 2014. godine, a klub već lagano priprema "teren" za nove pregovore na kraju tekuće sezone. Francuz odbija već sada govoriti o produženju ugovora, jer smatra da bi bilo kakva odluka tokom sezone mogla biti loša za psihu njegovih nogometaša.

Engleski mediji su još ranije nagađali što bi se trebalo dogoditi da Wenger "ostane bez glave" u Arsenalu, te su došli do zaključka da bi to bilo neosvajanje mjesta koje dogodine vodi u Ligu prvaka.

No, Wenger će zasigurno nakon toliko godina na klupi imati pravo reći koga bi on volio za svog nasljednika, a prema posljednjem intervjuu to bi mogao biti bivši kapiten reprezentacije Jugoslavije - Dragan Stojković.

"Volio bih da Stojković bude moj nasljednik. Za to postoji stotine razloga. Obojica imamo slične zamisli i težimo nogometnom savršenstvu", izjavio je nedavno Francuz.