22 miliona eura po sezoni
5

Guardiola razmišlja o Abramovičevoj ponudi

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Pola nogometne sezone u Evropi je prošlo, a toliko je vremena prošlo i od odlaska Josepa Guardiole iz nogometa, odnosno, od trenutka kada je napustio trenersku klupu Barcelone.

Mnogi su se klubovi u međuvremenu javljali, te su ga navodno zvali iz Bayerna, Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Paris St. Germaina i Rome.

Stalno je pored svih tih klubova stajao i Chelsea kao potencijalna ekipa koju Guardiola može preuzeti, makar je sam španski strateg bio pomalo ljut na taj klub koji je prošle sezone izbacio njegovu ekipu u polufinalu Lige prvaka. Izjavljivao je Guardiola uz to da ne bi volio trenirati takav klub.

No, navodno trenutno Pep Guardiola ozbiljno razmišlja o ponudi koju je sastavio bogati vlasnik Chelseaja Roman Abramovič. Za jednu sezonu Guardiola ima ponuđeno 22 miliona eura.

Rafael Benitez je novi čovjek na klupi Chelseaja, ali je, kažu engleski mediji, lako moguće da će iz kluba otići najkasnije na kraju sezone. Benitez je i dalje potpuno neprihvaćen od navijača Chelseaja i Abramovič kombinira s novim rješenjima.