Nova pobjeda Cityja
66

Guardiola: Zaljubljen sam u Napoli, oni su najjača ekipa protiv koje sam igrao u karijeri

Piše: K. H.
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola nakon pobjede svoje ekipe u meču 4. kola grupne faze Lige prvaka protiv Napolija rezultatom 4:2 još jednom je pohvalio ekipu Maurizija Sarrija protiv koje je upisao drugi uzastopni trijumf.

Bivši trener Barcelone i Bayerna istakao je da je zaljubljen u Napoli te je još jednom potvrdio da su najjača ekipa protiv koje je igrao u svojoj trenerskoj, ali i igračkoj karijeri.

"Dva puta savladati ovako jak Napoli je nevjerovatan uspjeh. Zaljubljen sam u Napoli, još jednom kažem da su oni najjača ekipa protiv koje sam igrao u svojoj karijeri. Ponosan sam na svoje igrače jer znam šta su uradili. Napoli je fantastičan. Način na koji igraju kratke pasove i izlaze u presing je nevjerovatno dobar. Imali smo strah u prvih 20 minuta i nismo imali hrabrosti otvoriti se, ali smo na kraju upisali zasluženu pobjedu", kazao je Guardiola nakon meča.

Manchester City nakon sinoćnje utakmice ima maksimalnih 12 bodova na svom kontu, dok je pred Napolijem težak zadatak da do kraja osigura prolaz u osminu finala najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi. Njima trebaju dvije pobjede u posljednja dva duela protiv Feyenoorda i Šahtara uz poraz tima iz Ukrajine u meču protiv Građana.

U sljedećem kolu Premiershipa Manchester City na svom terenu dočekuje Arsenal, a oni trenutno imaju pet bodova više od drugoplasiranog gradskog rivala Manchester Uniteda.