|

Guardiola za promovisanje Katara primio 11 miliona eura?

Guardiola za promovisanje Katara primio 11 miliona eura?
0
T
Totalsport
31.1.2013. u 09:47
8
komentara
0

dijeljenja
Guardiola za promovisanje Katara primio 11 miliona eura? Pep Guardiola (Foto: AFP)
Francuski magazin France Football donio je u utorak dosje na 20 stranica o tome kako je navodno Katar kupio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine. U priču je upleteno i ime Pepa Guardiole.
Bivši trener Barcelone i budući Bayerna nije, naravno, primao mito budući da nije ni mogao glasati za domaćina Mundijala, ali je navodno primio ogromnu svotu novca kako bi promovisao Katar po svijetu. France Football navodi kako je Katar, koji nikad nije dao svijetu velikog nogometaša, silno želio slavna imena koja će ga promovirati. Angažirala je tako bliskoistočna država za 5,5 miliona eura Gabriela Batistutu, Pepa Guardiolu, Zinedinea Zidanea, Boru Milutinovića, Ronalda de Boera i Rogera Millu.

No, za svaki nastup "ambasadori" su dobivali obilne premije, pa tako magazin navodi da su najbolje prošli Guardiola i Zidane za koje se procjenjuje da su inkasirali između 11 i nevjerojatnih 25 miliona eura. Njemački Bild piše da je Guardiola pospremio u džep ovaj manji iznos, dakle 11 miliona eura. Budući trener Bayerna je odbio komentirati ovu informaciju.

Guardiola je od 2003. do 2005. igrao za Al-Ahli iz Dohe. U svojim je promotivnim nastupima "pričao bajke" o Kataru kao najslobodnijoj od svih islamskih država, te o zemlji koja se želi otvoriti zapadu.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...