Liga prvaka
5

Guardiola suspendovan na dvije evropske utakmice, Liverpool i Zenit novčano kažnjeni

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola suspendovan je na dvije evropske utakmice zbog lošeg ponašanja na revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Cityja i Liverpoola, odigranoj na Etihadu.

UEFA je također kaznila i Liverpool s 20.000 eura zbog incidenata koje su proizveli navijači ovog kluba koji su raznim predmetima gađali autobus s igračima i stručnim štabom Manchester Cityja pred prvi okršaj Liverpoola i Cityja u Ligi prvaka.

Liverpool je osudio nepristojno ponašanje svojih navijača, ali nije mogao izbjeći ovu kaznu.

Redsi su u četvrtfinalnom okršaju protiv Cityja bili uspješniji te su s ukupnih 5:1 izborili polufinale s Romom, a kasnije i finale s Realom iz Madrida koji je odnio svoju 13. titulu Lige prvaka.

Novčano je kažnjen i Zenit Sankt Petersburg i to iznosom od 61.476 funti. Najveći dio ukupnog iznosa kazne otpada na "rasističko ponašanje navijača" u meču šesnaestine finala Evropske lige protiv Red Bull Lepziga. Zbog tog ispada Zenit je kažnjen s 43.911 funti te će naredni evropski meč igrati pred praznim tribinama.

U okršajima Zenita i Leipziga uspješniji je bio Leipzig koji je s ukupnih 3:2 prošao dalje. Leipzig je zaustavljen u četvrtfinalu od Marseillea.