Španac otvoreno
28

Guardiola: Schalkeov povratak pokazuje zašto City ne može osvojiti Ligu prvaka

Klix.ba
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je kako je zadovoljan trijumfom (3:2) nad Schalkeom u prvom meču osmine finala Lige prvaka, ali da njegova ekipa i dalje nije spremna za samu završnicu tog takmičenja.

"Ostvarili smo dobar rezultat. Dali smo im dva penala, dobili smo i crveni karton, a to nije dobro u ovom takmičenju. I dalje nismo spremni da se borimo u samoj završnici Lige prvaka, ali je rezultat dobar. Igrali smo dobro, ali smo lako gubili neke lopte, što ne bi smjelo da nam se dešava. Da li su bili penali? Mislim da jesu, vjerujem u VAR. Imam ponekad argumente protiv, ali ovoga puta ne. Oba penala su ispravno dosuđena", rekao je Guardiola.

Španski stručnjak nije saglasan s ocjenom kako City važi za favorita pred revanš koji je na programu 12. marta na Etihadu.

"Dopustili smo im dva gola u trenucima kada oni nisu uradili praktično ništa. Nije gotovo, ovo takmičenje je potpuno drugačije od svih ostalih", istakao je Cityjev menadžer.

Podsjetimo, Građani su slavili rezultatom 3:2 nakon niza preokreta, uprkos tome što su od 68. minuta imali igrača manje na terenu.