Nogomet
2

Guardiola s Bayernom ruši Heynckesov rekord?

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Pep Guardiola (Foto: EPA)
Rekordno brzo osvajanje bundesligaške titule njemačkog nogometnog stratega Juppa Heynckesa s Bayernom moglo bi vrlo brzo pasti u zaborav.

Naime, Pep Guardiola ima priliku sedam dana ranije, pa i više, od Heynckesa osvojiti bundesligaški naslov! Bayern je u prošloj sezoni osigurao naslov prvaka u 28. kolu, odnosno 6. aprila 2013. godine. Guardiola također ima priliku osvojiti naslov u 28. kolu, ali isto bi se igralo u martu! Dakle, Guardiola bi s Bayernom već 29. marta mogao otvoriti šampanjac u domaćoj utakmici protiv Hoffenheima.

Razlog eventualnog osvajanja naslova sedmicu ranije leži u tome što je bundesligaška sezona započela upravo sedam dana ranije zbog nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu. No u slučaju Bayernovih pobjeda i velikih kikseva prvih pratitelja, Bayern bi do naslova mogao i prije.

Bavarski je klub trenutno na nizu od 14 uzastopnih pobjeda u Bundesligi, te nizu od 47 utakmica bez poraza! Suparnici u narednih šest utakmica, koliko bi moglo biti dovoljno za odbranu naslova, biti će: Schalke, Wolfsburg, Bayer, Mainz, Hertha i Hoffenheim.