Chance 2012.
0

Guardiola poziva mlade talente da prezentiraju svoj talent

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Barcelonin trener Pep Guardiola predstavlja 'Chance' za 2012. godinu – jedinstvenu globalnu potragu za nogometnim talentima koja daje priliku mladim nogometašima amaterima iz cijelog svijeta da se dokažu na elitnoj pozornici i dignu svoju igru na najviši nivo.

Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program 'Chance' će pružiti mladim nogometašima priliku da treniraju i igraju u najboljim sportskim dvoranama u svijetu nogometa, prikazujući svoje vještine pred elitnim trenerima i mentorima, da razviju i poboljšaju svoj talent sa jednim ciljem: da budu zapaženi.

'Chance' je prvi put lansiran 2010. godine, i dosad je dala priliku hiljadama talentiranih nogometaša da sudjeluju trenirajući na najvišem nivou. Ovogodišnji program daje garanciju da će biti najglobalniji i najkompetitivniji dosad.

Nogometaši iz 55 zemalja širom svijeta će sudjelovati u 'Chance' probama u toku 2012. Najboljih 100 igrača iz tih proba, promatrani od strane vrhunskih Nike trenera, će otputovati na globalno finale koje će se održati u slavnoj akademiji za mlade nogometnog kluba Barcelona, u Barceloni u Španjolskoj.

Igrači će iskusiti sportske dvorane svjetske klase, elitne trenere, nutricioniste, psihologe i trenere fizičke spreme kako napreduju kroz program.

Finalnih 100 igrača će sudjelovati u intenzivnom treningu i konkursu zakazanom u Barceloni, dok ih ocjenjuje tim najboljih svjetskih trenera i skautova. Igrači će biti procjenjeni pomoću Nike-ovih vježbi uključujući 'SPARQ sensory performance', sustav za trening i testiranje koji pomaže izgraditi bolje sportaše.

Najboljih 16 nogometaša iz globalnog finala biti će odabrani od strane Nike-a da iskuse ultimativan nogometni program kao nagradu; probnu četverosedmičnu turneju u kojoj će zaigrati protiv nekih od najrenomiranijih svjetskih ekipa nogometnih škola koje uključuju Manchester United i Juventus.

Igrači će živjeti život elitnog nogometaša i trenirati u najboljim sportskim dvoranama, motreni klupskim trenerima i skautovima. Zlatna prilika da budu primjećeni i osvoje profesionalni ugovor.

Igrači mogu prijaviti sebe i svoje ekipe tako da naprave 'timsku stranicu' na Facebook aplikaciji 'Chance', koja se nalazi na Nike 'Chance' Facebook stranici. Nakon toga Nike skautovi će odabrati koje će ekipe posjetiti i gledati ih kako igraju, sa naglaskom na uočavanju talentiranih pojedinaca i nagrađujući ih ulaskom u državno finale zemalja iz kojih dolaze. Nike skautovi će također tražiti talentirane individualce iz lokalnih nogometnih saveza i zajednica.

Pep Guardiola, globalni ambasador projekta 'Chance-a' i manager FC Barcelone, poručuje:

'Chance' daje šansu mladim igračima širom svijeta da pokažu svoj talent i razviju vještine na globalnoj pozornici. Program proslavlja igrače sa strašću za igrom i najboljom tehnikom, dajući im priliku da budu uočeni i iskoriste svoj potencijal.

Seon Min Moon iz Seula u Južnoj Koreji, pobjednik 'Prilike 2010. godine", dokazao je da ovaj program može promijeniti život. Nakon priključivanja Nike-ovoj Akademiji prošle godine (prošlogodišnja nagrada za finaliste), njegovi nastupi protiv suparnika kao što su Arsenal FC i Inter Milan zapeli su za oči švedskih skauta, što mu je donijelo dvogodišnji ugovor sa klubom Ostersunds FK.

"'Chance'' mi je dao priliku da zaigram sa i protiv igrača iz cijelog svijeta, što je pomoglo mojoj igri i zbog čega sam zapažen od strane svojeg novog kluba. To je ostvarenje sna. Nadam se da će moja priča nadahnuti igrače ovogodišnjeg programa", rekao je Min Moon.

'Chance' Nike Football-a prati saradnja sa Nike Sportskom Opremom koja prepoznaje i proslavlja talente koji dolaze iz kreativne industrije. Mlade fotografe i snimatelje će se potaknuti da sudjeluju u programu, surađujući sa kreativnim mentorima Nike-a i ambasadorom projekta Spike Leeom, redateljem, scenaristom, producentom i glumcem; nagrađeni će biti dio tima koji će snimiti Nike kampanju Proljeće 2013. i otputovati će u Barcelonu kako bi popratili globalno finale.