Duel Lige prvaka
60

Guardiola objasnio šta se desilo s hrvatskim nogometašima kojih nije bilo ni u zapisniku

D. P.
Guardiola i Gvardiol (Foto: EPA-EFE)
Guardiola i Gvardiol (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola objasnio je nakon utakmice protiv RB Leipziga šta se dogodilo s hrvatskim reprezentativcima Joškom Gvardiolom i Mateom Kovačićem pa ih nije bilo u zapisniku za nastup.

City je rezultatom 3:1 slavio na Parkenu kod Kopenhagena i tako zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka. Branilac titule ne bi trebao imati problema na Etihadu i vjerovatno niko od navijača ni ne pomišlja da je prolazak dalje upitan.

No, Guardiola ima dosta problema s povredama. Sinoć nije bilo dvojice hrvatskih reprezentativaca, dok je čini se težu povredu zaradio i Jack Grealish, koji je na rubu suza napustio teren.

Guardiola je otkrio da je Gvardiol zaradio povredu skočnog zgloba te da ga neće biti ni u narednim utakmicama. S druge strane, Kovačić je spreman za povratak nakon što je propustio dvije utakmice u tri dana, bez da je otkrio o kakvoj se povredi radi.

"Joško Gvardiol će biti van terena naredne dvije ili tri sedmice zbog povrede ligamenata zgloba. Kovačić je spreman za povratak, a Bernardo je dobio težak udarac u gležnju. Za Jacka Grealisha još ne znamo informacije, ali izgleda kao da je povrijedio mišić", poručio je Guardiola nakon ogleda s Kopenhagenom.

Pred Manchester Cityjem nema perioda odmora i već za vikend ekipu očekuje derbi protiv Chelseaja na Etihadu. Tradicionalno, ekipa se "raspucala" oko novogodišnjih praznika i nastavila sjajan niz pa tako Građani imaju 11 vezanih pobjeda u svim takmičenjima i visoko ciljaju na sve trofeje u nastavku sezone.