Nogomet
1

Guardiola novinaru: Gledaj me dok ti govorim

Totalsport
Sjajni španski nogometni stručnjak Josep Guardiola pozvao je na red bezobraznog engleskog novinara tokom konferencije za novinare nakon prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Bayerna.

Novinari su tri puta zaredom pitali Guardiolu o isključenju njegovog igrača Bastiana Schweinsteigera, no nijednom mu nisu dopustili da dovrši svoj odgovor.

Špancu je prekipjelo kada mu je jedan od njih pokušao staviti riječi u usta tvrdeći da je rekao kako je izjavio da Manchester United natrpao svoj kazneni prostor nakon pogotka i branio se. Nakon što je postavio pitanje novinar je okrenuo glavu i nije slušao Guardiolin odgovor.

"Nisam to rekao. Nisam. To je rekao moj kolega i ja poštujem njegovo mišljenje. Gledaj me dok ti govorim. Gledaj me... Pokušavam ti objasniti, a ti gledaš negdje sa strane", rekao je Guardiola uz smiješak na licu.

Takva reakcija naišla je, naravno, na negativne kritike tamošnjih medija, koji su Guardiolu prozvali neukusnim, uz komentar da je napravio "budalu od sebe".