Izgubio živce
0

Guardiola: Mourinho je jeb*** šef, pobijedio me izvan terena

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Barcelonin trener Pep Guardiola izgubio je strpljenje na press-konferenciji održanoj uoči El Clasica koji je na rasporedu večeras na Santiago Bernabeuu u sklopu polufinala nogometne Lige prvaka.

Realov trener Jose Mourinho isprovocirao je reakciju Guardiole izjavom da je on posebna vrsta trenera "koji kritizira ispravne odluke trenera", a sve nakon Guardiolinih kritika na, pokazalo se, ispravno poništen gol Pedra Rodrigueza prošle sedmice u međusobnom srazu u finalu Kupa kralja.

"Dosad smo imali dvije grupe trenera. Vrlo malu grupu koja nikad ne govori o sudijama. Pored toga, imali smo veću grupu, u koju spadam i ja, koja kritizira sudije kad naprave velike greške. Ali to je također i grupa koja rado pohvali dobar rad sudija. A sada, nakon posljednje Guardioline izjave, ulazimo u novu eru stvaranjem treće grupe koja kritizira suce zbog dobrih odluka. To je nešto što dosad nisam vidio u nogometu", rekao je Mourinho.

"U ovoj sobi za konferencije za novinare, on (Mourinho) je jeb*** šef, jeb*** gazda i ja se s time ne mogu takmičiti! To je vrsta igre koju ja neću igrati jer to ne mogu raditi", omaknuo se Guardioli na pressici neprikladan rječnik.

"On je dobio svoje utakmice izvan terena za cijelu godinu, cijelu sezonu i u budućnosti. Izvan terena može imati svoju ličnu Ligu prvaka. Neka u tome uživa i to mu priznajem. Ako Barcelona želi nekoga ko se može takmičiti s time, onda bi trebali potražiti drugog trenera. Ali mi, ja kao osoba i klub kao institucija, to ne radimo."