Nakon nove pobjede
9

Guardiola: Moji igrači moraju biti ozbiljni ili ću ih sve ubiti

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je u izjavi za engleske medije poslije pobjede protiv Leicestera rezultatom 2:0 rekao da neće dopustiti svojim igračima da postanu previše samouvjereni nakon odličnih rezultata Građana ove sezone.

Španski stručnjak kaže kako nema ništa protiv toga da se njegova ekipa defanzivno postavi na terenu, ali da neće biti zadovoljan ukoliko igrači ne budu pokazivali dovoljno želje na terenu.

"Dok sam ja trener Manchester Cityja, oni neće postati previše samouvjereni. Ukoliko ne budu ovako ozbiljni, sve ću ih ubiti. Možemo igrati loše i možemo se braniti protiv drugih timova, to je normalno, ali uvijek želim vidjeti želju kod njih, kada vrate loptu u posjed, da žele igrati. U tim trenucima, neću biti nikako zadovoljan", rekao je Guardiola.

Podsjećamo, Građani su u posljednjem kolu savladali Leicester na gostujućem terenu rezultatom 2:0, a pogotke za ekipu s Etihada postigli su Gabriel Jesus i De Bruyne.

Manchester City nakon 12 odigranih utakmica ima 34 boda, osam više od drugoplasiranog Manchester Uniteda, a u sljedećem meču očekuje ih gostujući susret protiv Huddersfielda.