Nogomet
3

Guardiola: Messi je najbolji nogometaš svih vremena

FENA
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi je najbolji nogometaš svih vremena, izjavio je trener Bayerna Pep Guardiola nakon što je Barcelona eliminirala njegov tim u polufinalu Lige prvaka, slavivši s ukupnim rezultatom 5:3.

"On je najbolji igrač svih vremena. Mogu ga uporediti s Peleom. Sretan sam što mogu gledati takav nogomet", kazao je Guardiola.

Messi, koji je u ovoj sezoni postigao 10 golova u Ligi prvaka, uništio je Bayern u prvom meču koji je završen rezultatom 3:0.

Argentinac je ponovo bio lider tima u uzvratnom susretu u kojem je Barcelona osmi put izborila finale.

"Vratio se, on je na istom nivou kao u vrijeme kada sam ja imao privilegiju da ga treniram", kaže Guardiola, koji je sa 27-godišnjim igračem dva puta osvojio Ligu prvaka vodeći Barcelonu od 2008. do 2012.

  • On je definitivno ponovo na svom naboljem nivou - dodao je.

Messijeva uloga u jučerašnjem meču bila je manje napadačka, a Argentinac je preuzeo ulogu organizatora dozvoljavajući Neymaru i Luisu Suarezu da preuzmu ulogu glavnih "egzekutora".

  • Kada ima loptu Barcelona je izuzetno snažna. Nadam se da će u Berlinu osvojiti peti evropski naslov - kazao je bivši igrač Barcelone, koji je drugu sezonu zaredom propustio priliku da s Bayernom uđe u finale.