Nogomet
13

Guardiola: Liverpool i Chelsea ne igraju u Evropi, mi smo odigrali sedam utakmica više od njih

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da Chelsea i Liverpool imaju olakšavajuću okolnost zbog toga što ne igraju evropska takmičenja.

Na press konferenciji nakon pobjede Manchester Cityja u gostima protiv Hull CItyja (3:0) Guardiola je kazao da će biti teško stići Chelsea pošto londonski klub ne igra evropska takmičenja, dok City igra.

Za primjer je naveo Liverpool od prije dvije sezone koji je bio jako blizu osvajanja titule, a u toj sezoni nije igrao evropska takmičenja. Guardiola je za primjer uzeo i Leicester City koji je prošle sezone osvojio titulu i nije igrao evropska takmičenja.

"Liverpool je bio jako blizu osvajanja titule jer je igrao jednu utakmicu sedmično, a isto se desilo i Leicesteru prošle sezone. Ovaj put Chelsea i Liverpool su takvi klubovi. Mi smo odigrali sedam utakmica više od njih i to važnih utakmica kao što je Liga prvaka. Zbog toga će biti jako teško", rekao je Guardiola misleći na utrku za titulom.

Chelsea je trenutno prvi na tabeli sa 46 bodova, dok je Manchester City drugi sa sedam bodova manje. Ukoliko Liverpool danas slavi kod kuće protiv Stoke Cityja, on će zauzeti drugo mjesto i imat će bod više od Manchester Cityja.