Nogomet
10

Manchester City savladao Hull u gostima

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici Boxing Daya u okviru 18. kola Premiershipa Manchester City je u gostima rezultatom 3:0 savladao Hull City.

City je upisao treću uzastopnu ligašku pobjedu, dok je Hull upisao 12. ligaški poraz i ostat će na posljednjem mjestu tabele.

Hull je u veoma teškoj situaciji, jer statistika Premiershipa kaže da je u posljednje 24 sezone ekipa koja je Božić dočekala na posljednjem mjestu u 21 navratu ispala u niži rang. Jedini preživjeli su West Brom u sezoni 2004/05., Sunderland u sezoni 2013/14. i Leicester City u sezoni 2014/15.

Neku ludu nadu Hullu može dati podatak da je Leicester nakon što je uspio "preživjeti" spomenutu sezonu, u narednoj, odnosno ovoj iza nas, osvojio titulu.

Manchester City je vladao terenom, ali se i dugo mučio da slomi otpor domaćeg tima. U 54. minuti je De Bruyne pogodio stativu što je njemu šesti put ove sezone Prmeirshipa da pogodi okvir gola.

Građani su do gola stigli u 72. minuti kada je Yaya Toure pogodio iz penala koji je izborio Sterling. Ovo je bio 10. gol za Tourea iz penala u Premiershipu, a ukupno je i izveo 10 penala.

Za potvrdu Cityjeve pobjede pobrinuo se Iheanacho golom u 78. minuti za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Davies autogolom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, ali najveće zasluge za taj gol ima Sterling.

Tabela: