Sjajna forma
58

Guardiola još jednom potvrdio: Moramo izgubiti, ovo do sada nije normalno

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kazao je u izjavi za engleske medije da će njegova ekipa sigurno doživjeti poraz u tekućoj sezoni i da je dosadašnji dio prvenstva samo izuzetak.

Bivši trener Barcelone i Bayerna gotovo svaku konferenciju za medije dobije pitanje o eventualnoj sezoni bez poraza kojom bi Građani srušili rekord Arsenala iz sezone 2004-2005 kada su bez izgubljenog meča odigrali svih 38 utakmica u Premiershipu, a on je i ovaj put, baš kao ranije, rekao da se poraz mora desiti.

"Osjećam da možemo biti još puno bolji, a to ćemo i pokušati da napravimo u narednom periodu. Što se tiče mogućnosti da sezonu završimo bez izgubljenog meča, to se neće desiti. Sigurno je da ćemo izgubiti nekoliko utakmica. Sve ovo što smo do sada uradili je izuzetak i nije normalno, ali ćemo pokušati zadržati taj ritam. Neminovno je da nekada doživimo poraz", kazao je Guardila.

On je također osvrnuo na sljedeći meč protiv Tottenhama koji se igra u subotu s početkom u 18:30.

"Kada igramo protiv njih, shvatim koliko je ova sezone teška. Tottenham napada dobro, ima mlade igrače koji su im osnova tim i engleski nogomet može biti zadovoljan onim što je Pochettino uradio u Spursima", završio je trener Manchester Cityja.

Nakon 17 odigranih utakmica Manchester City ima 49 osvojenih bodova i trenutno je 11 bodova ispred drugoplasiranog Manchester Uniteda.