Zlatan Ibrahimović
0

"Guardiola je sa mnom razgovarao dvaput u šest mjeseci"

Totalsport
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Švedski nogometaš Barcelone Zlatan Ibrahimović komentirao je nakon revijalne utakmice u čast bivšeg Barceloninog predsjednika Joana Gampera mogućnost potencijalnog transfera u redove Milana.

"Upravi kluba rekao sam da ne želim da me prodaju, ali ne znam kako razmišlja trener jer nismo praktično razgovarali. Ne znam u čemu je problem, ali s trenerom Guardiolom sam u posljednjih šest mjeseci razgovarao dva puta", rekao je Ibrahimović nakon revijalne utakmice u kojoj je Barcelona dobila upravo Milan boljim izvođenjem jedanaesteraca 3-1.

"Sretan sam u Barceloni i želim ostati, ali kako čujem oni me žele prodati", dodao je švedski 28-godišnji napadač koji je u debitantskoj sezoni za Barcu po transferu iz Intera postigao 21 gol u svim takmičenjima.

Za Ibrahimovićeve su usluge najviše zainteresirani iz Milana, čiji se dopredsjednik Adriano Galliani u srijedu sastao s Barceloninim predsjednikom Sandrom Rosellom i sportskim direktorom Andonijem Zubizarettom.

Prema riječima Ibrahimovićevog agenta Mina Raiole u Barceloni su spremni prodati njegovog klijenta uz 50 miliona eura odštete, što je brojka koju talijanska ekipa nije spremna platiti.

"Dogovor između dviju strana još je vrlo daleko. Bit će to dugi pregovori, a Zlatan prati njihov tok", komentirao je za talijansku radio-stanicu Radio24 Raiola.