Nogomet
0

Barcelona nezadovoljna Ibrahimovićevim agentom

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Ronaldinhov povratak na Camp Nou u utakmici za Trofej Joana Gampera (igraju Barcelona i Milan) mogao bi ostati u sjeni potencijalnog transfera o kojem bruji nogometni svijet.

Razgovori su u toku, a hoće li uroditi plodom tek će se vidjeti. Naravno, riječ je o Milanovom interesu za dovođenjem Barceloninog švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića. Priča se o jednogodišnjoj posudbi nakon koje će "rossoneri" imati mogućnost trajnog otkupa napadača koji je prošloga ljeta iz Intera preselio u redove katalonskog kluba.

Iscurili su i detalji o mogućem poslu. Milan će, bude li tako dogovoreno, krajem sezone 2010/11. Ibrahimovića moći kupiti za 40 miliona eura koje će plaćati nekoliko godina.

Čini se da u Barceloni ne bi imali ništa protiv takvog scenarija o kojem konstantno negirajući tu mogućnost priča i Ibrahimovićev agent Mino Raiola. Način na koji to radi posebno živcira struku kluba što se može iščitati iz riječi Manuela Estiartea, nekadašnjeg španskog reprezentativnog vaterpoliste danas zaposlenog u odnosima s javnošću u Barceloni.

"Njegov bi agent trebao pripaziti šta govori. Previše priča, a mislim da time i nagrđuje Ibrahimovićev imidž. Nedosljedan je u onome što tvrdi, pa jednog dana priča jedno, a sutra nešto što nema veze s onim jučerašnjim. Nismo zadovoljni stavom Ibrahimovićevog agenta", kazao je Estiarte.