Zadovoljan igrom svojih nogometaša
24

Guardiola čestitao Realu na naslovu prvaka

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Josep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Trener aktuelnog nogometnog klupskog prvaka Evrope i svijeta, Josep Guardiola, ušetao je u prostoriju u kojoj se održavala konferencija za novinare nakon El Clasica i prvo što je napravio je čestitao Realu na naslovu prvaka.

"Čestitam Real Madridu na pobjedi i na osvojenom naslovu prvaka", započeo je Guardiola te krenuo objašnjavati, prema njegovom viđenju, razloge poraza Barcelone.

"Igrali smo dobro, ali smo izgubili previše lopti na početku susreta. Nakon primljenog pogotka smo se primirili, ali nismo uspijevali zabiti. Real je fizički vrlo jaka ekipa i to nas je koštalo poraza. Međutim, sveukupno sam zadovoljan igrom kojoj smo ostali dosljedni unatoč porazu. Sada moramo ovo zaboraviti i okrenuti se utakmici Lige prvaka", rekao je Guardiola koji smatra da njegova ekipa nije bila ništa lošija od Realove.

"Bili smo barem jednako dobri. Gol nas je malo poremetio, ali smo svejedno u nastavku zaigrali puno bolje. Nemam što prigovoriti svojim momcima", smatra bivša četvorka katalonskog kluba koja je nakon toga morala objasniti čemu Tello i Thiago Alcantara ispred Cesca i Alexisa.

"Ja donosim odluke, za to sam plaćen. Možda sam pogriješio u vezi Cesca, ne znam. Razmišljao sam o tome nekoliko dana i donio ovu odluku za kojom ne žalim", kazao je.

Barcelona u utorak na Nou Campu dočekuje Chelsea u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka u kojoj će pokušati nadoknaditi zaostatak od 1-0 iz prve utakmice igrane sredinom sedmice.