Nezvanično
22

Guardian: Ronaldo će dobiti jednu utakmicu suspenzije i zaigrat će protiv Manchester Uniteda

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo čeka odluku UEFA-e o kazni zbog crvenog kartona koji je dobio u 1. kolu grupne faze Lige prvaka protiv Valencije, a Guardian piše da će pauzirati jednu, a ne dvije utakmice.

Ronaldo je dobio direktan crveni karton na utakmici protiv Šišmiša jer je tokom jednog duela za kosu povukao protivničkog igrača Jeisona Murilla. Prijetila mu je kazna od dvije utakmice, ali Guardian piše da će zvijezda Juventusas dobiti samo jednu utakmicu zabrane igranja, što znači da će moći nastupiti protiv bivšeg kluba Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Međutim, Ronaldo bi mogao i mnogo gore proći ako UEFA bude smatrala incident više ozbiljnim. Ako dobije samo jednu utakmicu suspenzije, propustit će susret s Young Boysima u Torinu, u slučaju zabrane igranja na dva meča, Portugalac neće moći igrati ni na gostovanju protiv Manchester Uniteda, dok u slučaju trećeg meča suspenzije ostaje bez nastupa protiv Uniteda i na domaćem terenu.

UEFA rješava slučajeve nasilnog ponašanja pojedinačno, odnosno ne daje automatski tri utakmice suspenzije kao što je slučaj u Premiershipu.