Neozbiljan pristup
43

Gruzijcima se dogodilo ono čega se Milošević pribojavao, ostali su bez prve zvijezde

N. K.
Kvaratskhelia na utakmici protiv Španije (Foto: EPA-EFE)
Kvaratskhelia na utakmici protiv Španije (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević se u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pribojavao suspenzija uoči utakmica baraža, a čini se kako o tome nije razmišljao njegov kolega iz Gruzije.
Naime, suspenzije koje igrači dobiju u kvalifikacijama prenose se u baraž za Evropsko prvenstvo pa Milošević zbog toga sinoć protiv Slovačke nije želio koristiti Amara Dedića, Radeta Krunića i Benjamina Tahirovića.

Milošević će tako u martu za polufinalni dvoboj baraža za Evropsko prvenstvo računati na sve igrače osim Renata Gojkovića koji je sinoć dobio crveni karton.

Za razliku od BiH, Gruzija će utakmicu polufinala baraža biti lišena usluga najveće zvijezde i ubjedljivo najboljeg igrača Khviche Kvaratskhelije (22).

Veznjak Napolija, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na čak 90 miliona eura, u novembarski ciklus utakmica ušao je s jednim žutim kartom.

Međutim, već u četvrtak protiv Škotske je dobio žuti karton te mu je zaprijetila suspenzija za polufinale baraža ukoliko dobije javnu opomenu u posljednjem kolu.

Zbog toga su mnogi očekivali da će propustiti jučerašnju, za Gruziju nebitnu utakmicu protiv Španije. Ipak, to se nije desilo. Kvaratskhelia se našao u startnoj postavi, a 15 minuta prije kraja meča je zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton zbog čega neće biti na raspolaganju Gruziji u važnoj utakmici polufinala baraža za Evropsko prvenstvo.