Nogomet
4

Evropska liga / Grupe J, K, L: Šehić primio pet golova u Firenci, Cimirotov PAOK slavio u Liberecu

Piše: E. B.
Zurich - Osmanlispor (Foto: EPA)
Drugo kolo Evropske lige u grupama J, K i L odigrano je danas u terminu od 19 sati.

Grupa J

Slovan Liberec - PAOK 1:2

Gosti, za koje je svih 90 minuta odigrao Gojko Cimirot, su primili pogodak već u prvoj minuti kada je Kompličenko zatresao mrežu Glikosa. Gosti su u već u 9. minuti iz penala poravnali rezultat, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Athanasiadis. Tri boda gostima iz Soluna donio je Athanasiadis svojim drugim golom glavom u 82. minuti susreta.

Fiorentina - Qarabag 5:1

Gosti su ostali sa igračem manje nakon samo pola sata susreta, kada je u 30. minuti isključen Yunusadze. Fiorentina je to iskoristila i na "Artemio Franchiju" povela samo devet minuta kasnije. Slobodan udarac izveo je Kalinić, Šehić je odbio loptu na koju natrčava Babacar i posprema je u mrežu za 1:0. Šehić je drugi put vadio loptu iz mreže već u 43. minuti. Akciju koja više priliči futsal terenima završio je Kalinić.

Treći gol u prvom poluvremenu postigao je Babacar u 45+2. minuti meča, a Kalinić je upisao i drugu asistenciju na meču. Šehić je po loptu u svoju mrežu morao ići i u drugom poluvremenu. Zarate je sa dvadesetak metara šutirao, a Šehić je veoma loše procijenio let lopte i ona je završila u mreži. Konačnih 5:0 postavio je Zarate svojim drugim golom iz slobodnog udarca na meču u 78. minuti meča. Počasni gol za goste postigao je Ndlovu u 90+2. minuti susreta.

Grupa K

Sparta Prag - Inter 3:1

Domaćin je poveo u 7. minuti susreta kada je sjajnu akciju praške ekipe golom krunisao Kadlec. Isti igrač je pogodio Handanovićevu mrežu i u 25. minuti za 2:0. Inter je smanjio u drugom poluvremenu, kada je Palacio pogodio u 71. minuti i tako dao nadu Nerazzurrima. No, samo četiri minute kasnije Ranocchia je dobio drugi žuti karton, što je češka ekipa iskoristila i preko Holeka došla do pobjede od 3:1 u 76. minuti meča.

Hapoel Beer-Sheva - Southampton 0:0

U veoma tvrdom meču koji je završen bez pogodaka vidjeli smo samo po jednu priliku na obje strane. Van Dijk je u 4. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca iz dobre pozicije mogao dovesti goste u vodstvo, no šutirao je glavom pored gola. Jedinu pravu šansu za domaćina propustio je Hoban u 82. minuti, kada je šutirao u sami ugao Forsterovog gola, no golman Southamptona je sjajno reagovao.

Grupa L

Zurich - Osmanlispor 2:1

Avdija Vršajević, koji je od prve minute zaigrao za hposte, skrivio je jedanaesterac u 26. minuti susreta srušivši Schonbachlera. No, Čavušević nije iskoristio penal, tačnije Karčemarskas je sjajno odbranio. Domaćin je ipak poveo u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a strijelac je bio čovjek nad kojim je napravljen penal, Schonbachler koji je zakucao loptu pod prečku sa vrha kaznenog prostora. Osmanlispor je do izjednačenja došao u 73. minuti kada je Maher pogodio na asistenciju Umara. Nakon sjajne akcije po lijevoj strani u 79. minuti meča Čavušević se iskupio za promašeni penal i pogodio je glavom za pobjedu svoje ekipe od 2:1.

Steaua Bukurešt - Villarreal 1:1

Gosti su poveli u 9. minuti, kada je Bruno sjajno uposlio Borrea koji iskosa sa desne strane šutira kroz noge Florinu za 1:0. Gosti su izjednačili u 20. minuti, kada je Muniru pospremio loptu u mrežu gostiju za 1:1.