Nogomet
9

Evropska liga / Grupe J, K, L: Inter upisao prvu pobjedu, Vršajević asistent u remiju Osmanlispora i Villarreala

Piše: E. B.
Inter - Southampton (Foto: EPA)
Treće kolo Evropske lige u grupama J, K i L odigrano je danas u terminu od 19 sati.

Grupa J

Qarabag - PAOK 2:0

Domaćin je dominirao od početka do kraja susreta i zasluženo je slavio. U prvom poluvremenu Qarabag je u prvom poluvremenu imao najbolju priliku u 19. minuti, kada je Ndlovu pogodio prečku. Domaćin je postigao gol u 56. minuti kada je Quintana matirao Glikosa. Konačnih 2:0 postavio je Amirguliev u 87. minuti. Ibrahim Šehić na jednoj i Gojko Cimirot na drugoj starani su odigrali čitav susret.

Liberec - Fiorentina 1:3

U veoma uzbudljivom meču u Liberecu gosti su zasluženo osvojili tri boda. Italijanska ekipa je povela već u 8. minuti kada je pogodio Kalinić. U 17. minuti babacar je sjajno prošao kompletnu odbranu domaćina, ali njegov šut je zaustavio Dubravka. Kalinić je svoj drugi gol postigao u 23. minuti na Astorijevu asistenciju. Tatarusanu je spasio mrežu gostiju u 43. minuti kada je sjajno odbranio šut Breitea. Ipak, Rumun je u 58. minuti primio gol kada je njegovu mrežu zatresao Ševčik. Pobjedu Fiorentine ovjerio je Babacar golom u 70. minuti.

Grupa K

Hapoel Beer-Sheva - Sparta Prag 0:1

Domjaćin je mogao doći u vodstvo u 22. minuti, no Hobanov šut je završio na prečki. Golman gostiju Koubek je potom intervenisao sjajno u 32., 40. i 65. minuti, kada je zaustavio šuteve Hobana i Nwakaemea. Sparta je kaznila promašaje Hapoela u 71. minuti kada je Pulkrab pogodio za 1:0 i pobjedu češke ekipe.

Inter - Southampton 1:0

Nakon dosadnog prvog poluvremena, u drugom su obje ekipe zaigrale mnogo bolje. Najprije je Austin pogodio Handanovićevu mrežu u 53. minuti, no gol gostiju je poništen zbog ofsajda. Inter je poveo u 67. minuti kada je Candreva od prečku zakucao loptu za 1:0 za prvu pobjedu ekipe iz Milana ove sezone. Nerazzurri su ostali sa igračem manje u 77. minuti kada je Brozović dobio drugi žuti karton u razmaku od 18 minuta, ali su uspjeli sačuvati tri boda.

Grupa L

Steaua Bukurešt - Zurich 1:1

U veoma tvrdom meču bez mnogo prilika domaćin je imao prvu veliku priliku u 17. minuti, no Popa je pogodio samo stativu. Steaua je došla u vodstvo u 63. minuti kada je Golubović zatresao mrežu gostiju za 1:0. Konačnih 1:1 postavio je Kone u 86. minuti meča.

Osmanlispor - Villarreal 2:2

Domaćin je došao do dva gola prednosti u razmaku od samo dvije minute. U 23. minuti Avdija Vršajević je asistirao Rusescuu za 1:0, a Rumun je minutu kasnije postigao i drugi gol za Osmanlispor na Ndiayeovu asistenciju. Posao Žutoj podmornici je olakšan u 53. minuti kada je Guven skrivio penal i zaradio je direktan crveni karton. Penal nije iskoristio Borre, tačnije sjajno je odbranio Arikan. U 56. minuti N'Diaye je smanjio rezultat na 2:1, a potom je Pato pogodio u 74. minuti susreta za 2:2. Vršajević je odigrao čitav susret u redovima domaćina.