Nogomet
0

Grupa C, 2. kolo: Zürich šokirao “rossonere”

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Züricha priredili su svakako najveće iznenađenje 2. kola Lige prvaka. Naime u skupini C aktualni je švicarski prvak pobijedio Milan na San Siru s minimalnih 1-0.

Jedini gol na utakmici postigao je finski branič Züricha Hannu Tihinen u 10. minuti. Ubacio je Milan Gajić iz kornera, nesmotrena obrana Milana ostavila je Tihinena samoga u sredini, a ovaj je lijepo, petom s ruba peterca poslao loptu u donji desni ugao i zatresao mrežu Marca Storarija.

“Rossoneri” su od trenutka kada su primili gol, preuzeli kontrolu igre u svoje noge, imali više loptu u svom posjedu i pritiskali gol Züricha, ali bili su to pokušaji koje je švicarska momčad lakoćom branila. Ipak, valja reći da Milan na kraju i nije imao sreće budući je u posljednjih nekoliko minuta pogodio okvir gola u nekoliko navrata. Tako je udarac Massima Ambrosinija u 88. minuti zaustavila stativa, kao i onaj Gianluce Zambrotte u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka “rossoneri” su ispraćeni zvižducima polupraznih tribina.

U drugoj utakmici skupine C Real Madrid je s lakoćom došao do pobjede nad Marseilleom na Santiago Bernabeu. Slavio je “kraljevski klub” u režiji Cristiana Ronalda 3-0 pobjedu, a Portugalac je bio inspiriran čemu svjedoče i dva postignuta gola i izboreni jedanaesterac.

Do poluvremena su mreže mirovale, a onda Ronaldo u 58. minuti na asistenciju Pepea pogađa za 1-0 smireno ispod golmana Mandande. Ronaldo je šest minuta potom izborio i jedanaesterac nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Souleymane Diawara, koji je zbog tog starta zaradio isključenje. Precizan s bijele točke bio je Kaka.

Ronaldo je svoju sjajnu večer okončao i golom u 64. minuti nakon malonogometne akcije u kojoj je on bio egzekutor, a Karim Benzema asistent. Bio je to Portugalčev četvrti ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Liga prvaka, grupa C, 2. kolo:

Milan – Zürich 0-1 (Tihinen 10) Real Madrid – Marseille 3-0 (Ronaldo 58, 64, Kaka 61-11m)

Poredak:

  1. Real Madrid 2 2 0 0 8-2 6
  2. Milan 2 1 0 1 2-2 3
  3. Zürich 2 1 0 1 3-5 3
  4. Marseille 2 0 0 2 1-5 0