Parola na južnoj tribini
975

Grobari citirali čuvenu izjavu Ivice Osima: Neka vam legendine riječi uđu pod kožu

H. H.
Parola Grobara na južnoj tribini (Foto: MN Press)
Parola Grobara na južnoj tribini (Foto: MN Press)
Fudbalski klub Partizan i njihovi najvjerniji navijači Grobari odalli su počast Ivici Osimu na utakmici protiv Vojvodine u kojoj je beogradskim tim slavio 2:1 i barem za kratko je izbio na vrh tabele.

Prije početka meča održan je minut šutnje za legendarnog trenera.

"Prije nekoliko dana zatekla nas je još jedna tužna vijest. U Grazu je preminuo legendarni jugoslovenski trener i igrač, ali prije svega trener našeg Partizana, Ivica Osim. Molimo vas da minutom ćutanja odamo posljednju poštu ovoj legendi sa njegovog i našeg stadiona u Humskoj ulici", rekao je službeni spiker, a zatim je na stadionu Partizana nastao muk.

Korak dalje otišli su Grobari koji su citirali izjavu legendarnog Švabe o periodu provedenom na klupi Partizana.

"Svaka Partizanova utakmica je posebna. Partizanovi navijači su još kako poznati, oni ne praštaju greške. Grobari uvijek hoće da gledaju dobar fudbal i dobre igrače. Posao u Partizanu mora ozbiljno da se shvati. Ivica Osim 1941-2022", pisalo je na paroli okačenoj među Grobarima na južnoj tribini.

"Poruka za igrače, trenera i ložu. Neka vam legendine riječi uđu pod kožu", dodali su Grobari.

Osim je u ljeto 1991. godine preuzeo klupu Partizana, te je taj posao obavljao uporedo s pozicijom selektora Jugoslavije.

No, nakon izbijanja rata u našoj zemlji podnio je ostavke na obje pozicije i otišao u grčki Panathinaikos. S Partizanom je osvojio Kup Jugoslavije, a ostalo je pitanje koji bi bio domet te generacije kluba iz Beograda, s obzirom da je Osim planski dovodio najbolje mlade igrače i stvarao ekipu koja je trebala imati ozbiljnu ulogu čak i u evropskim okvirima.

Osim je preminuo 1. maja u 81. godini u Grazu, a bit će sahranjen 14. maja na sarajevskom groblju Bare.