Štiti sunarodnjaka
11

Greenwood oprostio Bellinghamu zbog skandalozne uvrede, traži od La Lige da ga ne kazni

E. B.
Mason Greenwood i Jude Bellingham
Mason Greenwood i Jude Bellingham
Španiju još uvijek trese skandal nakon utakmice između Getafea i Real Madrida kada je Jude Bellingham tokom utakmice uvrijedio Masona Greenwooda i zbog toga mu prijeti žestoka kazna.

Naime, tokom utakmice kamere su snimile detalj kada je najbolji igrač Reala poslije bezazlenog duela sa Masonom Greenwoodom bivšeg igrača Manchester Uniteda nazvao "silovateljom".

Podsjetimo, Englez je proživio pravu agoniju zbog optužbi za pokušaj silovanja, kontrolisanje, nasilno ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda tadašnjoj djevojci, a sadašnjoj supruzi. Manchester United ga je zbog toga suspendovao 30. januara 2022. godine, a oslobođen je svih optužbi u februaru 2023. godine nakon što se povukao ključni svjedok tužilaštva.

Poslije utakmice Getafe je zatražio od delegata La Lige da Bellinghamova uvreda bude uključena u službeni izvještaj utakmice, te zbog toga jednom od najboljih nogometaša svijeta prijeti žestoka kazna.

Čitači usana su 97 posto sigurni da je Bellingham zaista rekao Greenwoodu "silovatelju", ali prema tvrdnjama engleskih i španskih medija, nogometaš Getafea mu je oprostio zbog te uvrede.

Štaviše, zatražio je od vodstva La Lige da ne kazni njegovog sunarodnjaka, te da se čitav disciplinski postupak obustavi.