Cilj Evropa i bolja infrastruktura
0

Gredić najavio mukotrpan rad za bolju budućnost Željezničara

Piše: Dalibor Bošnjak
Almir Gredić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Almir Gredić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Proslavljeni nogometaš Željezničara Almir Gredić, novi predsjednik kluba s Grbavice, ozbiljno je shvatio svoju novu funkciju te pun optimizma i motivacije najavljuje još bolje dane za osvajača duple krune u protekloj sezoni te jesenjeg prvaka u aktuelnoj sezoni BHT Premijer lige.

Gredić je u razgovoru za portal Klix.ba najavio mukotrpan rad na poboljšanju situacije u klubu i oko kluba čiji je postao predsjednik. Prema njegovim riječima, prostora za to itekako ima, ali je za iskorak potrebna maksimalna kohezija i sinergija svih onih kojima je plava boja u srcu.

"Gledajući na period koji je iza nas, zadovoljni smo rezultatima u domaćem prvenstvu, posebno kada je riječ o utakmicama odigranim na Grbavici. Međutim, mi ćemo se u budućnosti fokusirati na za nas osnovne stvari, a to su iskorak u Evropi, poboljšanje infrastrukture, proizvodnja mladih igrača i marketing kluba", izjavio je Gredić.

Kada je riječ o infrastrukturi, Gredić ima nekoliko prioriteta na kojima planira raditi u narednom periodu.

"Svakako, cilj je unaprijediti infrastrukturu koliko god je to moguće. Ovdje ne govorim samo o stadionu Grbavica nego i o pomoćnim terenima na kojima treniraju mlađi naraštaji igrača. Pohvalno je to što smo u samo tri godine broj djece koja trenira u našem klubu povećali sa 200 na 500. To je pokazatelj da radimo izuzetno kvalitetno. Naš je cilj proizvoditi vlastite mlade igrače", kazao je Gredić.

Novi predsjednik FK Željezničar je pozvao navijače i simpatizere da pomognu u napretku kluba te apelovao na prestanak korištenja pirotehničkih sredstava koja nanose veliku štetu klubu.

"S obzirom na to koliko navijača imamo samo u Kantonu Sarajevo, stadion Grbavica možemo napuniti vrlo lako. To će pomoći, kao i veća prodaja godišnjih ulaznica. Isto tako, važno je da pojedini navijači shvate da korištenjem pirotehničkih sredstava štete klubu. Tim uzrokom je Željezničar ove godine, direktno i indirektno, kažnjen sa više od 200.000 KM. Taj smo novac mogli uložiti u infrastrukturu, urediti Grbavicu, napraviti kamp za omladinski pogon, mogli smo napraviti reflektore na pomoćnom terenu ili dovesti dva kvalitetna pojačanja", smatra Gredić.

Nasljednik Sabahudina Žuje na funkciji predsjednika FK Željezničar je do 15. januara predsjedniku Skupštine dužan predložiti nove članove Upravnog odbora.

"U glavi imam ljude koji su sposobni za tu poziciju, ali o imenima zasad ne bih govorio. Jedno je sigurno, sve nas očekuje mukotrpan rad kako bismo ostvarili naše ciljeve", završio je Gredić.

Tridešestogodišnji Gredić najmlađi je predsjednik u historiji kluba. Za nogometnu reprezentaciju BiH odigrao je četiri utakmice, a najveći dio karijere nastupao je u timu sa Grbavice.