Nogomet
0

Grčka prekidima slomila Hrvatsku

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Grčka je nogometna reprezentacija u Pireju pobijedila Hrvatsku 2-0 u dvoboju devetog kola F grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Tim su trijumfom igrači Fernanda Santosa, koji je tako i svoju 15. utakmicu na klupi grčke reprezentacije odradio bez poraza, s tim da je proslavio najvažniju pobjedu, širom otvorili vrata direktnog plasmana na Euro.

U utorak u posljednjem kolu Grčka gostuje kod Gruzije i s bodom osigurava prvo mjesto. Hrvatskoj ostaje pobijediti Latviju i nadati se grčkom kiksu u Gruzijcima nevažnoj utakmici.

Do pobjede je konkretnija, odlučnija i smjelija grčka ekipa u Pireju došla u vrlo lošoj i nervoznoj utakmici, koja je na samom početku, od treće do devete minute, bila prekinuta zbog navijačkih nereda.

Slomili su krhku Bilićevu odbranu Grci iz dvaju prekida. U 71. minuti, nakon prvog kornera na utakmici, hrvatski reprezentativci nisu uspjeli očistiti opasnost odnosno izbiti loptu iz vlastitog 16-erca. Na kraju je kratko izbijanje Lovrena u zračnom duelu s Papastathopoulosom kaznio Samaras pogodivši lijepim poluvolejem za 1-0.

Osam minuta kasnije lošu je odbrambenu reakciju Hrvata nakon drugoga grčkog kornera, ovaj put izravno nakon Karagounisova ubacivanja, kaznio povratnik Theofanis Gekas, koji je na petercu nadskočio Perišića.

Hrvatska sada drži drugo mjesto tabele s dvama bodovima zaostatka za Grcima.

U drugoj utakmici devetog kola Latvija je u Rigi pobijedila Maltu 2-0.

Eurokvalifikacije, 9. kolo, grupa F:

Latvija - Malta 2-0 (Visnakovs 33, Rudnevs 83) Grčka - Hrvatska 2-0 (Samaras 71, Gekas 79)

Redoslijed: 1. Grčka 21, 2. Hrvatska 19, 3. Izrael 13, 4. Latvija 11, 5. Gruzija 10, 6. Malta 1.