12.000 navijača
128

Grbavica je sva u plavom: Pogledajte atmosferu ispred Željinog stadiona uoči duela s Dinamom

E. B.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Navijači Željezničara su pet godina čekali evropsku utakmicu na stadionu Grbavica, te stoga nije nimalo iznenađujuće što je poznato sarajevsko naselje svo u plavom uoči večerašnjeg duela protiv Dinamo Minska.

Posljednji put Željo je evropsku utakmicu igrao u ljeto 2018. godine kada je na Grbavici gostovao kiparski Apollon Limassol, a za samo nekoliko dana sve ulaznice za večerašnji susret su rasprodane, te će večeras izabranici Nermina Bašića imati podršku čak 12.000 navijača.

Iz FK Željezničar već danima napominju navijače da na utakmicu dođu u plavim majicama ili dresovima, kako bi dekor na tribinama Grbavice bio još ljepši vizuelno.

Navijači su ispoštovali taj zahtjev, te je Grbavica sat vremena pred početak utakmice sva u plavom, kao što možete vidjeti i u priloženom videu.

Navijači Plavih danima su spremali spektakularnu koreografiju koja će biti podignuta neposredno pred početak susreta.

Uzvratni susret će biti odigran za sedam dana kada će Željezničar gostovati na stadionu Azersun Arena u azerbejdžanskom Bakuu, a zanimljivo je da bi Željezničar, ukoliko izbaci Dinamo, i u drugom kolu igrao jedan susret u Bakuu s obzirom da bi mu protivnik bio Neftchi.