Impresioniran Talijanom
35

Grant: Di Matteo je zaslužio postati trajno riješenje

Totalsport
Avram Grant
Avram Grant
Bivši menadžer Chelseaja Avram Grant koji je tu englesku ekipu doveo najbliže osvajanja naslova prvaka Evrope smatra da bi Roberto Di Matteo trebao dobiti dugoročnu priliku voditi nogometaše sa Stamford Bridgea.

Izraelski stručnjak koji je trenutno na klupi beogradskog Partizana impresioniran je rezultatima koje je u tako kratkom vremenu postigao Talijan. Sam Grant je od kontroverznog ruskog vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča dobio otkaz nakon što je ekipu u finalu Lige prvaka u Moskvi poražena nakon kaznenih udaraca od Manchester Uniteda.

"Roberto zaslužuje još jednu godinu ponajprije jer je u kratkom roku preporodio momčad. Izboreno finale Lige prvaka je fantastičan domet s kadrom kojeg ima na raspolaganju, no i sami znate kakav je Abramovič. On možda misli drugačije", izjavio je Grant za BBC Radio Five Live.

"U moje vrijeme po prvi puta u historiji igrali smo finale Lige prvaka. Također, u Premiershipu smo prezentirali vrhunski nogomet pobjedama protiv velikih ekipa, ali Abramovič je odlučio da neću nastaviti taj put. U ovom slučaju mi se čini da je Abramovič svjestan koliko je Di Matteo podigao ekipu, ta da će mu pružiti priliku da ostane menadžer", procijenio je Izraelac koji je potvrdio opsesiju ruskog vlasnika Chelseaja.

"Nema tu velike tajne. Njegov je san osvajanje Lige prvaka. Priznaje on i naslov u Premiershipu, ali najvažnije mu je da Chelsea postane priznat kao evropski prvak. Za njega je poražavajuće da je uz sav silni potrošeni novac samo jednom stigao do finala. Sada je pred momčadi nova, druga prilika, a vidjet ćemo kako će se stvari odviti do kraja", zaključio je Grant.