Nogomet
13

Grant: Benitezu je potrebna podrška kluba i navijača

Totalsport
Rafa Benitez
Rafa Benitez
Avram Grant, izraelski nogometni stručnjak, se prije nekoliko dana povezivao s povratkom u Chelsea, odnosno, preuzimanjem uloge pomoćnika treneru Rafaelu Benitezu.

No, sa svih adresa su takvu opciju opovrgnuli, ali se nekadašnji trener tog londonskog kluba ipak osvrnuo na aktealno stanje u Chelseaju, te poželio da ekipa vrlo brzo zaigra na visokom nivou.

"Vjerujem da će se Benitez vrlo brzo snaći u novom okruženju i da će ekipa biti prava. Ali, najbitnije je u svemu da navijači prihvate Beniteza. Samo se uz takvu pozitivnu atmosferu može do naslova u Premiershipu", poručio je putem engleskih medija Grant i nastavio:

"Chelseaju i Benitezu sada trebaju prave igre i velike pobjede. Samo se tako može doći do povjerenja navijača koji su odmah na startu okrenuli prst prema dolje kada je Rafa u pitanju. Teško je biti trener Chelseaja, pogotovo Benitezu u ovakvoj situaciji kada nije omiljen, a klub je uz to ispao u Ligi prvaka prije osmine finala."

Grant je dodao i sljedeće:

"Ali, uprava kluba i igrači moraju jasno pokazati svima da stoje iza Beniteza. Tim zajedničkim povjerenjem se može izgraditi dobar duh oko kluba, a onda će i pravi rezultati doći."