Vrijeđanje na utakmici
10

Čech moli navijače: Pružite šansu Benitezu

Totalsport
Petr Cech (Foto: Arhiv/AFP)
Petr Cech (Foto: Arhiv/AFP)
Golman Chelseaja Petr Čech pozvao je navijače da pruže priliku novom menadžeru Rafaelu Benitezu koji je na Stamford Bridgeu dočekan "na nož".

Španski stručnjak je, podsjetimo, prošle sedmice na klupi evropskog prvaka naslijedio otpuštenog Roberta Di Mattea. Navijačima Chelseaja se takav potez klupske uprave nije svidio jer se još uvijek sjećaju Benitezovih izjava iz vremena dok je bio menadžer Liverpoola. U tom je razdoblju često omalovažavao Bluese i govorio kako nikad ne bi mogao biti trener na Stamford Bridgeu.

Stoga i ne čudi da je u nedjelju, tokom debitantske utakmice protiv Manchester Cityja (0-0), pobrao salve uvreda. Navijači su mu pjevali "ne trebamo te ovdje", a tribine su bile pune poruka poput "Rafi nikad nećemo vjerovati" i "Samo je jedan Di Matteo".

"Nažalost, prošlost ne možemo promijeniti. Nikad ne znaš što se može dogoditi u budućnosti. Benitez je bio trener Liverpoola, u to je vrijeme između naša dva kluba vladao veliki rivalitet i njegove su izjave proizlazile iz toga. No, sada je ovdje kako bi pokušao promijeniti stvari i kako bi nas vratio na pobjednički put. Treba mu pružiti šansu da dokaže svoju vrijednost", istaknuo je Čech, ali teško je vjerovati da će ga navijači poslušati.