Nogomet
0

VIDEO / Grafiteov pogodak Bayernu proglašen golom sezone

Totalsport
Pogodak koji je Grafite postigao Bayernu u 5:1 pobjedi u 26. kolu Bundeslige prošle sezone proglašen je najljepšim u Njemačkoj u 2009. godini.

Posljednji je to bio pogodak na utakmici, a Brazilac ga je postigao upravo fantastično. Nanizao je dva igrača, potom je prošao i golmana Bayerna Rensinga, te petom poslao loptu pored dvojice zbunjenih obrambenih igrača za 5:1.

Osvojio je za svoju majstoriju više od 40 posto glasova gledatelja emisije Sportschau, te je time slavio u konkurenciji ispred Kevina Kuranyija (Schalke, 12,31 %) i Bastiana Götzfrieda (Würzburger, 8,37 %).

"Naravno da sam sretan što je baš moj pogodak pobijedio u jakoj konkurenciji. Zahvaljujem svima koji su za njega glasali, a posvećujem ga porodici i cijeloj ekipi", kazao je Grafite na čije se remek-djelo osvrnuo i bh. dvojac u redovima Wolfsburga.

Edin Džeko:

"Bio je to sigurno najljepši pogodak u posljednjih nekoliko godina, a možda i jedan od najljepših u historiji njemačkog prvenstva. Postignut je u 5:1 pobjedi protiv Bayerna, a to se ne događa svaki dan. Sretan sam zbog Graffe i želim mu još mnogo lijepih pogodaka za Wolfsburg."

Zvjezdan Misimović:

"Veliko je to priznanje za Grafitea. Bio je to lijep dan za sve nas budući da smo tom pobjedom preuzeli vrh tabele."

Gol godine, izbor glasača Sportschaua:

1.Grafite (Wolfsburg, 41,29 %)

2.Kevin Kuranyi (Schalke, 12,31 %)

3.Bastian Götzfried (Würzburger, 8,37 %)