Kicker
0

Džeko igrač kola u Bundesligi, Misimović uz njega u najtimu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bosansko-hercegovački nogometaš Wolfsburga Edin Džeko proglašen je najboljim igračem 26. bundesligaškog kola od Kickerova žirija.

Napadač je zabio dva gola prilikom subotnjeg gostovanja Wolfsburga kod Borussije iz Mönchengladbacha, u kojem su gosti slavili s uvjerljivih 4-0.

"Naslov najboljeg strijelca Bundeslige sasvim bi lako mogao ostati u Wolfsburgu", napisali u u njemačkom sportskom magazinu, referirajući se na činjenicu da je Brazilac Grafite s 28 golova lani uzeo naslov najboljega bundesligaškog strijelca, i to baš ispred Džeke, koji je zabio 26 golova.

U najboljoj se ekipi kola na mjestu srednjega veznog igrača našlo mjesta i za Džekinog saigrača u Wolfsburgu Zvjezdana Misimovića, koji je u Mönchengladbachu načeo mrežu domaćih pogodivši za 1-0, a nakon toga asistirao još za dva gola gostiju.

Obojica su bh. reprezentativaca za svoje nastupe dobili maksimalnu jedinicu. Misimoviću je to bio treći izbor u tim kola, Džeki već peti.

Džeko je s 14 golova i osam asistencija (22 poena) na kontu najučinkovitiji napadač u Bundesligi. Prvo mjesto dijeli sa Stefanom Kießlingom iz Bayera, koji je zabio 16 golova uz šest asistencija.

Kicker, najbolja ekipa 26. kola Bundeslige:

Schäfer (Nürnberg) – Levels (Borussia M.), Subotić (Borussia D.), Schmelzer (Borussia D.) – Andreasen (Hannover) – Robben (Bayern), Misimović (Wolfsburg), Barnetta (Bayer) – Kuranyi (Schalke), Džeko (Wolfsburg), Kießling (Bayer).