NSBiH i Općina Zenica dogovorili
0

Gradnja nogometnog centra počinje 19. marta

FENA
Zenica
Zenica
Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Općine Zenica postigli su danas saglasnost o svim bitnim pitanjima vezanim za početak gradnje nogomentnog trening centra za reprezentativne selekcije BiH na lokalitetu Kamberovića ravan.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici izvođača radova, građevinskog preduzeća “Almy” IZ Zenice i “IN” d.o.o. Sarajevo, te predstavnici projektanske kuće “Aksa” iz Zenice, koja je osmislila projekt budućeg centra.

Tokom sastanka dogovoreno je da će izgradnja centra početi 19. marta, a dogovorena je dinamika izgradnje objekta, koji bi trebao biti gotov za deset mjeseci. Nogometni centar koštat će oko četiri miliona eura, a finasiraju ga FIFA I UEFA iz projekata “Gooal”, odnosno i “Hettrick”.

Ugovor o gradnji centra potpisan je 2007., a zbog dešavanja u NS BiH do januara ove godine, sredstva su bila blokirana. Osim dva nogometna terena, od kojih je jedan s umjetnom travom, objekt je dimenzija 17 x 106 metara (prizemlje + sprat). U prizemlju će biti smještene sportske prostorije: šest svlačionica, fitnes, sauna, magacin sportske opreme i rekvizita, prostorija za pranje veša, kao i kuhinja, restoran, prostor za edukaciju i projekcije, prostorija za zabavu i igre, te cafe bar. Na spratu je planirana gradnja 24 dvokrevetne sobe, u rangu hotela s tri zvjezdice, kancelarije uprave centra i mini cafe bar.

U sklopu ovog objekta je i tribina s 1.500 sjedećih mjesta.