"Olimpic ide u Evropu"
0

Gracić: Rizvanović ne smije optužbe uputiti na pravu adresu

Piše: D. B.
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić
Nakon što je na vanrednoj konferenciji za medije FK Sarajevo Nijaz Gracić okarakterisan kao glavni krivac za nezavidnu finansijsku situaciju u klubu sa Koševa, predsjednik Olimpica je rekao da su optužbe stigle na pogrešnu adresu i da će to uskoro izaći na vidjelo.

Predsjednik FK Sarajevo Amir Rizvanović je na današnjoj konferenciji za medije revizorskim izvještajima ukazao na to da je glavni krivac za velike dugove kluba sa Koševa Nijaz Gracić, bivši predsjednik FK Sarajevo, koji istu poziciju danas obavlja u FK Olimpic. Gracić je u svoju odbranu rekao da su optužbe stigle na pogrešnu adresu te se također pozvao na revizorske izvještaje, u kojim, kako kaže, sve detaljno piše i da će to vrlo brzo izaći na vidjelo.

"Nije ovo prvi put da Rizvanović napada mene i Olimpic. On sebi uzima za pravo previše. Njegove optužbe su upućene na pogrešnu adresu, krivca treba tražiti na drugoj strani. Ali, pošto to ne smije učiniti, Rizvanović vrši pritisak na mali klub. Sve što je iznio se može nazvati pričom 'rekla-kazala'. Postoji revizorski izvještaj koji je jedini mjerodavan. Sve će brzo izaći na vidjelo", izjavio je Gracić.

Predsjednik FK Olimpic je dodao da nema ništa protiv FK Sarajevo te da su on i njegov klub bili izuzetno korektni.

"Kada je riječ o reprogramu dugova, mi nismo pravili probleme. Janjoš i Suljević su pristali na takav dogovor. U suprotnom bismo mi dobili mjesto u Evropi za nekih 15.000 KM. Pomenuti dvojac je pristao na reprogram, ali neki drugi nisu. Nadam se da će tim ljudima njihov novac biti isplaćen", kazao je Gracić.

Predsjednik Olimpica je rekao da nema informacija o tome koji bi klubovi mogli ostati bez takmičarske licence. Za kraj je dodao da čvrsto vjeruje da će Olimpic sljedeće sezone igrati u Evropi.