Uoči susreta Olimpica i Rudara
0

Jusufbegović: Teren u Čitluku nije alibi, idemo na pobjedu

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Danas je u prostorijama FK Olimpic održana konferencija za medije uoči nastavka takmičenja u Premijer ligi i susreta Vukova sa Rudarom iz Prijedora. Trener Olimpica Nedim Jusufbegović je rekao da neigranje na Otoci ne smije biti alibi njegovoj ekipi te je najavio borbu za sva tri boda.

Na konferenciji za medije FK Olimpic, koja je održana u prostorijama kluba sa Otoke, novinarima su se obratili sportski direktor Mehmed Janjoš, šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović i Fadil Aganspahić, direktor omladinske škole Olimpica. Olimpic s Rudarom igra u Čitluku zbog neuslovnog terena na Otoci

Mehmed Janjoš je otvorio konferenciju informacijom da je Takmičarska komisija NS BiH donijela odluku da Olimpic utakmicu sa Rudarom odigra u subotu u Čitluku zbog neuslovnog terena na Otoci. Susret je zakazan za 14:30 sati.

"Nažalost, utakmicu s Rudarom ne možemo igrati na našem terenu koji je još uvijek prekriven snijegom. Stoga će utakmica između Olimpica i Rudara biti odigrana u subotu u 14:30 sati u Čitluku. Zahvaljujući našoj upravi dogovoreno je da se susret odigra u Čitluku", izjavio je Janjoš.

Sportski direktor Olimpica je rekao da uprkos navedenim problemima u ekipi i oko nje vlada odlična atmosfera i saradnja.

Neigranje na domaćem terenu nije alibi, Olimpic ide na pobjedu

Prisutni novinari su šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića upitali i o proteklim pripremama, spremnosti ekipe i ambicijama u nastavku sezone.

"S obzirom na teške uslove, mogu reći da sam zadovoljan. Kondiciono smo se pripremili, mada je, nažalost, falilo prijateljskih utakmica, ali, šta je tu je. Većina klubova je radila u istim uslovima kao i mi. Malobrojni su se nešto bolje snašli. Što se tiče ekipe, imamo 15 igrača koji konkurišu za prvi sastav, ali će i ostali dobiti priliku da se dokažu. U nastavku sezone nam je cilj ostvariti plasman na neko evropsko takmičenje, ali garancija nema. Ono što mogu obećati je da će ekipa dati svoj maksimum, svaku utakmicu igrati na pobjedu i ginuti za svaku loptu. Ukoliko damo sve od sebe, rezultat neće biti upitan", izjavio je Jusufbegović.

Šef stručnog štaba Olimpica je rekao da žali što se utakmica ne može odigrati na Otoci, ali da to njegovoj ekipi ne smije biti alibi za eventualni nepovoljan rezultat. Jusufbegović je kazao da se Olimpic i prije snalazio u sličnim situacijama te je najavio borbu za sva tri boda.

Odlični rezultati omladinskog pogona i sjajna saradnja s prvim timom

Na konferenciji za medije je govorio i predsjednik omladinske škole Olimpica Fadil Aganspahić koji je istakao odličnu saradnju s prvim timom.

"Drago mi je što imamo odličnu saradnju. Nekoliko mladih igrača su u prvom sastavu, a trojica su u inozemstvu. Naše mlade nade su prve na tabeli i siguran sam da ćemo osvojiti prvenstvo. Ipak, rezultati nam nisu prioritet. Naš je cilj proizvoditi i afirmisati odlične igrače. Takvi su Alen Rajić, koji je otišao u Dinamo Zagreb, te Irfan Hodžić koji se pridružio Vitesseu. Moram reći da postižemo odlične rezultate iako smo imali loše uslove", izjavio je Aganspahić.

Mehmed Janoš je iskoristio priliku i pozvao navijače na fer i sportsko ponašanje te naveo da zbog nekolicine huligana ispaštaju istinski ljubitelji nogometa koji žele pratiti svoje klubove i bodriti ih. On je izrazio nadu da će situacija u bh. nogometu uskoro biti bolja.