Ništa od selidbe u Tuzlu
0

Gracić: Olimpic se vraća na Otoku, tu nam je mjesto

Piše: D. B.
Stadion Otoka
Stadion Otoka
Nakon što su se pojavile spekulacije da je Olimpic prvi i posljednji put kao domaćin igrao na Tušnju u Tuzli, predsjednik ovog kluba Nijaz Gracić je potvrdio da se Vukovi vraćaju na Otoku.

Nakon mnogih priča o selidbi Olimpica u Tuzlu i Goražde, činilo se da će se Vukovi skrasiti u Tuzli, no, od toga definitivno neće biti ništa. Istina, Olimpic je kao domaćin na Tušnju u Tuzli odigrao utakmicu protiv Gradine, ali se Vukovi ponovo vraćaju na Otoku. Te informacije je za portal Klix.ba potvrdio predsjednik Olimpica Nijaz Gracić.

"Tačno je da se vraćamo na Otoku. Postigli smo dogovor sa Općinom Novi Grad i načelnikom Semirom Efendićem, koji je uvažio naše razloge. U Sarajevo se vraćamo zbog finansijskih, ali i nekih drugih razloga koje ne bih otkrivao. Naše ćemo utakmice igrati u Sarajevu, a planiramo raditi i na infrastrukturi stadiona Otoka. U tome nam neće pomoći općina, nego ćemo izdvojiti svoja sredstva. Uglavnom, vratiili smo se kući gdje nam je i mjesto", jasan je bio Gracić.

JU Stadion Tušanj nema informaciju da Olimpic više neće koristiti taj teren.

"Jučer sam čuo za takvu mogućnost. Međutim, nas niko nije kontaktirao i pregovarao o eventualnom raskidu saradnje”, kaže Mirsad Muharemagić iz JU Stadion Tušanj.