Nogomet
0

FK Olimpic se definitivno vratio na stadion Otoka

FENA
Predstavnici Javnog preduzeća LOKOM, čiji je vlasnik i osnivač Općina Novi Grad Sarajevo i Fudbalski klub Olimpic iz Sarajeva potpisali su ugovor o korištenju stadiona Otoka.

Tim povodom, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjednik FK Olimpic Nijaz Gracić i predstavnici Policijske stanice Novi Grad obišli su teren i prostorije stadiona Otoka.

"Drago nam je da su predstavnici FK Olimpic ipak prepoznali prednosti koje pruža Općina Novi Grad. S druge strane, vjerujem da svi mi možemo biti ponosni na činjenicu da naša Općina ponovno ulazi u ''klub'' onih koji imaju nogometne premijerligaše. Radujemo se budućim sportskim uspjesima Olimpica, kao i činjenici da ćemo kroz rad ovog sportskog kluba imati manje djece na ulici a više na sportskim terenima", kazao je Efendić.

Olimpic je odigrao jednu utakmicu Premijer lige BiH na tuzlanskom stadionu Tušanj, na kojem je trebao nastupati tokom cijelog proljetnog dijela sezone 2012./13. Olimpic proteklih mjeseci nije igrao na stadionu Otoka zbog neisplaćenih obaveza iz 2012. godine za odigrane utakmice na stadionu.

Predstavnici LOKOM-a i Olimpica sporazumno su dogovorili način isplate preostalog duga i definisali nove uvjete korištenja stadiona. Potpisivanjem ugovora, Fudbalski klub Olimpic će moći koristiti stadion Otoka u svrhu održavanja treninga i odigravanja zvaničnih utakmica za seniore, juniore i kadete, utvrđenih prema rasporedu Nogometnog saveza BiH, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Prema Gracićevim riječima, Olimpic je prvi put naišao na podršku matične Općine.

"Drago mi je da smo naišli na podršku i razumijevanje općinskog načelnika. Vratili smo se na Otoku jer je to naš dom. To je bila želja i naših igrača koji ne žele igrati na drugim stadionima, jer Otoku doživljavaju svojim terenom", rekao je Gracić.

Narednu zvaničnu utakmicu na stadionu Otoka Olimpic će odigrati protiv Veleža u subotu, 6. aprila, a utakmici će prisustvovati i načelnik Efendić.