Peto kolo Lige prvaka
0

Gostujuće pobjede Barcelone i Lillea

Piše: N. J.
Messi je bio dvostruki strijelac (Foto: AFP)
Messi je bio dvostruki strijelac (Foto: AFP)
Odigrana su prva dva susreta 5. kola Lige prvaka u grupama F i G. Bate je na domaćem terenu poražen od Lillea, dok Barcelona nije imala većih problema protiv Spartaka u Moskvi.

Francuski Lille koji nakon četiri utakmice nije imao nijedan bod napravio je iznenađenje u gostima kod ekipe Bate Borisova, te slavio 2:0. Golove za francuski tim postigli su Sidibe u 14. i Bruno u 31. minuti. Lille je od 74. minute igrao sa desetoricom jer je Sidibe zaradio drugi žuti karton.

Prva dva mjesta u grupi F zauzimaju Bayern i Valencia s po devet bodova, Bate je treći sa šest, a Lille posljednji sa tri boda.

Barcelona je također sav posao protiv Spartaka završila već u prvih 45 minuta. Špance je u vodstvo doveo Alves golom u 16. minuti, a do kraja poluvremena Messi je još dva puta zatresao mrežu, u 27. i 39. minuti.

Prvo mjesto u grupi G drži španski tim sa 12 bodova, drugi je Celtic sa sedam, treća Benfica sa 4, dok je Spartak posljednji sa tri osvojena boda. Barcelona je ovom pobjedom osigurala prolaz dalje kolo prije kraja takmičenja po grupama. Večeras je na programu još šest utakmica u grupama E, F, G i H.

Liga prvaka, 5. kolo:

Bate Borisov - Lille 0:2 (Sidibe 14, Bruno 31) Spartak Moskva - Barcelona 0:3 (Alves 16, Messi 27, 39)