Vraća se u Premijer ligu
0

Goran Sablić imenovan za novog trenera FK Sarajevo

H. H.
Goran Sablić (Foto: FK Sarajevo)
Goran Sablić (Foto: FK Sarajevo)
Hrvatski stručnjak Goran Sablić (41) novi je trener FK Sarajevo, potvrđeno je iz Bordo kluba.
On je prošloj sezoni bio trener drugog tima Hajduka, ali je nakon gašenja te ekipe ostao bez posla i prihvatio je poziv kluba s Koševa, s kojim je dogovorio jednogodišnju saradnju uz mogućnost produženja po završetku sezone.

Uz Sablića novi članovi stručnog štaba će postati i Siniša Šegović i Marko Lozančić koji će obnašati funkciju prvog asistenta i fitnes trenera.

"Velika je čast biti dio kluba kao što je FK Sarajevo, drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti rezultat kojim ćemo učiniti naše navijače ponosnim. U narednim danima ću se bolje upoznati i sa igračima, imamo dovoljno vremena da se upoznamo i dobro spremimo za sezonu koja je pred nama. Iskoristio bi ovu priliku i da se zahvalim svim ljudima iz Hajduka na saradnji koju smo imali u prethodnom periodu", rekao je Sablić u prvom obraćanju za klupsku stranicu.

Trenerska pozicija u FK Sarajevo bila je upražnjena nakon odlaska Vinka Marinovića koji je u finišu prošle sezone dobio otkaz, a kao prelazno rješenje izabran je Dženan Uščuplić, koji je uspio osvojiti Kup BiH nakon trijumfa u finalu protiv Borca.

Kao igrač, Sablić je najveće uspjehe ostvario u Hajduku i Dinamo Kijevu, a upisao je nastupe i za reprezentaciju Hrvatske.

U trenerskoj karijeri osvojio je dvije titule u seniorskom nogometu - bio je prvak Moldavije sa Sheriffom, te osvajač Kupa BiH sa Širokim Brijegom, dok je s juniorima Splita bio prvak Hrvatske.

Svakako, olaškavajuća okolnost za Sarajevo je i činjenica da Sablić već dovoljno poznaje premijerligaško okruženje, gdje je u 60 utakmica na klupi Širokog Brijega ostvario 27 pobjeda, 15 remija i 18 poraza, a ekipa je postigla 84 pogotka i primila 51.