Promjene na Koševu
0

Sablić danas preuzima klupu Sarajeva, Džafić više nije član kluba

N. K.
Goran Sablić (Foto: H. M./Klix.ba)
Goran Sablić (Foto: H. M./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo danas će, kako su i najavili, dobiti novog trenera, a užarenu klupu Bordo tima trebao bi preuzeti hrvatski stručnjak Goran Sablić.

Čelnici Bordo tima su prethodnih dana intenzivno tražili rješenja za nasljednika bivšeg trenera Vinka Marinovića, a na kraju je odluka pala na Sablića, koji je, prema pisanju hrvatskih portala, već krenuo put glavnog bh. grada gdje će danas kompletirati pregovore i potpisati ugovor.

Sablić će se tako nakon tri godine vratiti u Premijer ligu BiH, gdje je s dosta uspjeha predvodio ekipu Širokog Brijega.

Nakon odlaska iz hercegovačkog kluba bio je trener moldavskog Sheriffa, dok je posljednjih pola godine vodio drugi tim Hajduka. Zvanična potvrda ove promjene na klupi Sarajeva očekuje se danas tokom dana.

Klub se zahvalio Džafiću
Klub se zahvalio Džafiću

Inače, istekom važećeg ugovora krajem juna, golman Elvis Džafić će okončati saradnju s FK Sarajevo.

Slovenski golman je član Bordo kluba bio od 2018. godine, a svoj prvi nastup za FK Sarajevo upisao je u septembru 2018. u utakmici Kupa BiH protiv ekipe Veleža.

Tridesetogodišnji čuvar mreže je u protekle tri sezone nastupio u ukupno osam susreta za Bordo ekipu. Džafić je u karijeri nastupao i za ekipe Sobode, Olimpije i Triglava.