Otkrio razloge pada forme
0

Gomez: Zbog pritiska smo postali nesigurni

Totalsport
Mario Gomez
Mario Gomez
Najbolji strijelac njemačkog nogometnog prvenstva (uz Huntelaara 18, op.a.) Mario Gomez priznao je u razgovoru za Bild koji su razlozi pada forme njegovog Bayerna.

U posljednjih pet bundesligaških utakmica Bayern je pobijedio tek dva puta, a nakon posljednjeg poraza od Bayera (2-0) za dortmundskom Borussijom zaostao je velikih sedam bodova.

"Nedostaje nam sreće i odlučnosti pred golom. U odbrani ima nestrpljenja. Apsolutno želimo pobijediti i znamo da moramo pobijediti. Ali tada se otvorimo i uđemo u probleme. Zbog pritiska da moramo pobijediti postanemo nervozni i nesigurni. To nam se ne bi smjelo događati", rekao je strijelac 18 golova ove sezone.

Kao u cijelu ekipu i u Gomeza se u proljetnom dijelu sezone uvukla nesigurnost, pa je postigao tek dva gola u ovoj kalendarskoj godini.

"Svako od nas mora izvući ono najbolje iz sebe. Za dobrobit ekipe svi moraju biti samokritični. Ja prolazim kroz tešku fazu trenutno. Nisam postigao u posljednjim utakmicama. Moram igrati kao što to inače činim i raditi konstantnije ispred suparničkog gola. Bio sam blizu postizanju gola protiv Bayera i siguran sam da ću pogoditi u sljedećim utakmicama".