Nogomet
0

Mario Gomez u lovu na rekord koji se čeka već 35 godina

Totalsport
Mario Gomez sa saigračima slavi gol (Foto: AFP)
Mario Gomez sa saigračima slavi gol (Foto: AFP)
Iza Bayernova napadača Marija Gomeza je najbolja godina u karijeri. U 53 utakmice u svim natjecanjima zabio je čak 49 golova.

Njemački reprezentativac se 32 puta upisivao među strijelce u Bundesligi (16 puta u proljetnom dijelu prošle sezone i 16 puta u jesenskom dijelu aktualne sezone), dva je pogotka postigao u Njemačkom kupu, osam u Ligi prvaka i sedam za reprezentaciju. Sjajan je to prosjek od 0.9 golova po utakmici.

Gomez će u proljetnom dijelu prvenstva imati pred sobom priliku postići nešto što nijednom igraču u Bundesligi nije uspjelo već 35 godina. Naime, posljednji igrač koji je u jednoj sezoni u njemačkom prvenstvu zabio 30 ili više golova bio je Dieter Müller (Köln) u sezoni 1976/77. Skupio je tada 34 pogotka. Posljednji, pak, Bayernov nogometaš sa sličnim dosegom bio je veliki Gerd Müller 1974. kada je zabio točno 30 golova. Legendarni napadač je, inače, pet puta u prvenstvu postizao minimalno 30 golova.

Gomez je na dobrom putu da dođe do brojke 30. Nakon polovice prvenstva na kontu ima 16 golova, a ukoliko nastavi ovogodišnjim tempom, na proljeće bio se mogao pridružiti dvojcu Müller&Müller i ostalim članovima ''kluba 30+''.