Premijer liga BiH
0

Golom Džidića Zrinjski pobijedio Borac u Mostaru

Klix.ba
(Foto: Fotoservis.ba)
Na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru igrao se derbi ovog kola Premijer lige BiH. Zrinjski je zahvaljujući golu Džidića pobijedio goste iz Banje Luke.

U prvim minutama utakmice, Zrinjski je bio dominantna ekipa. Tako je u osmoj minuti Bibić zaprijetio golu Borca, ali je lopta pogodila Žarića na gol-liniji. Nakon toga, gosti su imali sjajnu priliku za vodstvo, ali je Raspudić zakasnio na centaršut.

U 13. minuti Marijanović je imao priliku da Zrinjski dovede u vodstvo, ali je lopta otišla pored gola. Pet minuta kasnije, navijači Zrinjskog zapalili su nekoliko baklji na tribinama.

Džidić je u 45. minuti doveo domaći tim u vodstvo. Ovo je bio rezultat prvog poluvremena na utakmici u Mostaru.

U drugom poluvremenu, najviše se igralo na sredini terena. Tek u 62. minuti, Marijanović je uposlio Bekića, ali je lopta otišla u gol aut. Pet minuta kasnije, Ivešić je iz ekipe Zrinjskog dobio crveni karton zbog grubog prekršaja nad igračem Borca.

U 83. minuti, Borac je imao šansu za vodstvo preko Radulovića ali je odbrana Zrinjskog na vrijeme reagovala. Do kraja utakmice, rezultat se nije promijenio. Ovom pobjedom, Zrinjski se uključio u borbu za neko mjesto koji vodi u evropska takmičenja.

Zrinjski - Borac 1:0 (Damir Džidić 45)