Sport bez smisla
126

Golman u Banjoj Luci pobjegao od baklje, sudija Kazlagić mu odmah pokazao žuti karton

K. H.
Foto: Screenshot/Arena Sport
Foto: Screenshot/Arena Sport
Ako ste mislili da ste od bh. premijerligaškog sudije Mirze Kazlagića vidjeli sve što se tiče grešaka i lakrdija koje proizvodi na terenu, večeras je na meču između Borca i Širokog Brijega pomjerio granicu: Golmanu koji je bježao od baklje pokazao je žuti karton!
Spomenuta situacija desila se sredinom drugog poluvremena kada su najvatreniji navijači Borca - popularni Lešinari, gađali bakljom golmana Širokog Brijega Renata Josipovića, a on je u posljednji trenutak uspio izbjeći da ga jedna takva pogodi.

Logično, odmah je krenuo da se skloni s mjesta na kojem je izložen da ga pogodi nova baklja, posebno iz razloga što su mu navijači iza leđa i ne može pratiti šta se dešava, a kada je to uradio, na scenu stupa dobro poznati bh. sudijski režiser, u principu čovjek koji bi trebao dijeliti pravdu, te golmanu Širokog pokazuje žuti karton.

Golman Širokog Brijega je dobio žuti karton jer je bježao od baklje
Golman Širokog Brijega je dobio žuti karton jer je bježao od baklje

Riječ je o sudiji kojeg je bh. javnost upoznala još 2018. godine, tačnije prije pet godina kao sudiju iz Prve lige Federacije BiH, a koji je pažnju na sebe privukao suđenjem kojim je direktno utjecao na ishode rezultata. Kao nagradu, ubrzo je dobio promociju u Premijer ligu BiH, a i tu je nastavio s praksom subjektivnog dijeljenja pravde.

Kazlagić je 2019. godine priveden u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva "Var", ali od toga na kraju nije bilo ništa, iako se prvobitno sumnjalo u namještanje utakmica. Ubrzo nakon toga, dobio je promociju iz Prve lige Federacije BiH u Premijer ligu BiH, pa danas uživamo u kreiranju novih sabranih djela sportskog besmisla.