Varnice u nižim ligama
227

Golman Novog Travnika nokautirao sudiju u Bihaću, zbog sudijskih odluka prekid i u Kaknju

Piše: K. H.
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Sporne sudijske odluke obilježile su i dvije utakmice 14. kola Prve lige Federacije BiH zbog čega su arbitri opet bili meta napada igrača i navijača.

U susretu između Jedinstva i Novog Travnika pobjedu je upisala domaća ekipa koja je u Bihaću slavila minimalnim rezultatom 1:0, a meč je obilježio gostujući golman koji je na kraju susreta nokautirao sudiju.

Glavni arbitar meča bio je Ismet Ibrahimkadić koji je u finišu meča dosudio kazneni udarac za Jedinstvo, a Anes Nuspahić bio je siguran s bijele tačke i svojoj ekipi donio je tri boda.

Izrevolitran sudijskom odlukom da u 88. minuti svira kazneni udarac, gostujući golman Elvir Trako glavom je nokautirao sudiju koji je nakon toga nekoliko minuta ostao ležati na travi.

Ružne scene viđene su i u meču između Rudara i Olimpika koji se igrao u Kaknju, a na tom meču glavni sudija Haris Poprženović propustio je svirati penal domaćoj ekipi u 90. minuti susreta, zbog čega je došlo do burne reakcije s tribina i glavni arbitar je uslijed gađanja tvrdim predmetima morao prekinuti meč.

Sporna situacija desila se pri vodstvo Olimpika od 1:0, a rezultat se do kraja nije promijenio i Vukovi su osvojili važna tri boda.